Press "Enter" to skip to content

Реформите во лер: Македонија делумно слободна земја и најкорумпирана на Балканот

Според најновиот извештај на Фридом хаус, „Слободата во светот 2019“ Македонија и натаму се наоѓа во групата делумно слободни земји. Земјава и оваа година останува со вкупен рејтинг од 3,5, на скала каде 1 е најслободно, а 7 е најнеслободно општество. Единствено поместување има во бројот на индексни поени, каде Македонија со 59 поени од максимални 100 има подобрување од само еден поен во споредба со минатата година. Тој резултат…