Press "Enter" to skip to content

Вицепремиерот Николовски: Не пораснала корупцијата, тоа е само перцепција на граѓаните

Администрацијата на СДСМ вети бесмилосна борба со корупцијата и криминалот и конечно ресторирање на институциите задолжени да го спроведат владеењето на правото. Се отиде дотаму, што се постави и специјален вицепремиер задолжен да ја води борбата со корупија. Во најновиот извештај на Транспаренси Интернешнл објавен денеска, Македонија се наоѓа на 111-то место од 180 држави. Во друштво со Панама, Босна и Херцеговина и Монголија, земјава го бележи најниското рангирање од…