Press "Enter" to skip to content

Медиумите ја поттикнуваат паниката дека вакцините се ризични

Според последната анкета на Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници за  „Работни и професионални услови во дигиталните медиуми“,  новинарите во Македонија кои работат во онлајн медиумите најчесто имаат дневна квота на вести која треба да ја постигнат, а трудот на новинарите најчесто се оценува според бројот на кликови. Александра Д. Гоцевска и Давид Илиески Речиси еден месец во Македонија владее епидемија со мали сипаници. Секој ден се појавуваат по…