Press "Enter" to skip to content

Синдикатот на Клинички центар бара покачување на платите до крајот на годинава

Сегашната основна плата на докторите специјлисти е 44 517 денари, а барањето на Самостојниот синтикат на лекари на клинички центар  е до крајот на годинава да се искачи на 100.000 денари и двојно покачување на останатите здравствени работници. Со најавата за превремени избори се скратува рокот за реазлизирањето на ветувањето на премиерот и министерот за здравство. Од Самостојниот синдикат на Клинички центар бараат ова ветување да се реализира пред формирањето…