Press "Enter" to skip to content

Хероите од нашето маало: Моника Костовска-инспектор за работнички права од Крива Паланка

Во време на корона кризата, проблемите кои настанаа во економијата се прекршија врз грбот на работниците. Бланко спогодбени откази, намалена плата, прекувремено работење, исплата на плата под минимално дозволената се само дел од проблемите со кои се справуваат работниците во земјава по воведувањето на вонредната состојба. Моника Митровска Костовска е инспекторка во Државниот инспекторат за труд во Куманово и е надлежна за контрола на работодавците и за почитување на работничките…