Press "Enter" to skip to content

Српските провладини медиуми водат опасна и валкана кампања против новинарите на КРИК

Новинарите од Мрежата за истражување криминал и корупција „КРИК“ од Србија, деновиве се соочуваат со валкана кампања од провладините медиуми во Србија. Од новинари кои работат за јавниот интерес и ја доведуваат својата безбедност во прашање, српските провладини таблоиди „Курир“, „Српски телеграф“, „Информер“ и „Ало“ се обидуваат да го поврзат медиумот и главниот уредник Стеван Дојчиновиќ со црногорската криминална банда Кавач и со нејзиниот лидер Вељко Беливук, обвинет за повеќе…