Press "Enter" to skip to content

Нефи Усеини организира протест – бара да не се рушат дивоградбите

Советникот Нефи Усеини преку Фејсбук статус повика на протест против акцијата за уривање на дивоградбите во Охрид. Во статусот тој алудира на тоа дека не се уриваат објектите на езерскиот брег туку се уриваат куќи и џамии кои припаѓале на охриѓани. Усеини на Фејсбук напиша: „Во овој период сите чуствуваме притисок од страна на институции кои сакаaт да ни наштетат. Од 1400 дивоградби, вклучувајќи ги и оние покрај езерото кои…