Press "Enter" to skip to content

Малтешката Пилатус Банка затворена поради обвиненија за измама

Европската централна банка и ја одзеде лиценцата на Пилатус Банка во Малта, откако нејзиниот претседател беше уапсен во САД поради обвиненија за перење пари. Управата за финансиски услуги на Малта го објави овој потег, велејќи дека ја повикале Европската Централна Банка да преземе акција. Новинарот Дафне Каруана Галиција, која пред една година беше убиена од бомба во автомобил, ја обвини банката за обработка на коруптивни плаќања. ЕУ ја истражува банката…