Press "Enter" to skip to content

Со Дрисла ќе стопанисува германско-хрватски конзорциум кој вклучува и Хрвати апсени за организиран криминал

Советот на Град Скопје денеска одлучи да се раскине договорот со италијанската фирма „ФЦЛ Амбиенте“ и концесијата да се додели на германско-хрватскито конзорциум воден од „Шолц“. „Шолц“ сега е во сопственост на „Чихо Енвајрментал Груп“, една од најголемите кинески компании за рециклирање. Оваа одлука доаѓа  по предлог на Градот којшто по шест години постапи по насоките на Управниот суд кој тогаш пресече  тендерот да  се врати на повторно разгледување. Според…