Press "Enter" to skip to content

Париски градоначалник се соочува со затворска казна за корупција

Француското обвинителство побара казна затвор од седум години за поранешниот градоначалник на богатото париско предградие Левалоис, а за неговата сопруга четири години, тврдејќи дека тие двајца биле корумпирани, не плаќале данок и переле пари. Двојката, Патрик Балкани и Изабел Балкани кои се членови на централната десничарска партија „Les Républicains“ и пријатели на поранешните претседатели Никола Саркози и Жак Ширак, претседаваа со преубавото париско предградие на Левалоис-Перрет, околу 35 години. Канцеларијата…