Press "Enter" to skip to content

Обвинителството поднесе обвинение против Мевлудин Алити, инвеститорот на кафулето кај Мавровка

Мевлудин Алити кој се товари за бесправно градење, додека траеше истрагата за неговиот случај почна да го обновува срушениот објкет. Овој пат, општината Чаир вели дека објектот не е дивоградба, затоа што инвеститорот имал законско право да го обнови објектот со лесна метална конструкција.   Основното јавно обвинителство денеска поднесе обвинение за Мевлудин Алити, инвеститорот кој на местото на изгореното кафуле „Фонтана“ на платото на трговскиот центар „Мавровка“ градеше објект…

Општина Чаир: Ќе постапиме по препораката на Владата за дивоградбата кај „Мавровка“

На првата седница на Владата донесена е одлука да се урне дивоградбата пред трговскиот центар Мавровка. Објектот ќе го урива Јавното претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта. „Владата донесе одлука да му препорача на Управниот одбор на Јавно претпријатие за одржување и заштита на магистралните и регионалните патишта да донесе одлука за ангажирање на потребната механизација, средства за работа и вработени, за уривање и демонтирање на…