Press "Enter" to skip to content

Заев: Треба да учиме од мисијата на Папата за борба против нееднаквоста, корупцијата, лажните вести и животната средина

Државата треба да продолжи да работи во сферата на борбата против нееднаквоста, животната средина и лажните вести, рече премиерот Зоран Заев запрашан какви поуки ќе извлече земјата од прашањата по кои што Папата Франциск е исклучително вокален во светот како растечката нееднаквост како последица на корупцијата, лажните вести  и пропагандата за коишто Папата проповеда дека се смртен грев и проблемите со животната средина. „И ние политичарите, и вие новинарите и…