Press "Enter" to skip to content

Корона приоритети: Владата им даде 120.000 евра на факултетите на ИВЗ и МПЦ

Во време на пандемијата која кај нас досега одзеде 30 животи, а десетици се во опасност, кога стотици фирми ставија катанци на вратите, а илјадници луѓе останаа без работа, Владата во вонредните мерки „протна“ 120.000 евра за Исламската верска заедница и Македонската православна црква. Не ги наслови како помош за ИВЗ и МПЦ во справување со корона – кризата, туку пари од државниот буџет им додели на нивните факултети за…

УЈП ја истражува МПЦ-ОА

Управата за јавни приходи истражува дали МПЦ-ОА работи законски. Ова официјално ни го потврдија од УЈП, но повикувајќи се на даночна тајна не откриваат повеќе детали. „Ве известуваме дека УЈП веќе води постапка со цел да се утврдат состојбите во рамките на МПЦ-ОА – Скопје. Имено, службите на УЈП вршат проверка, утврдување и оценување на состојби што се од важност по однос на даноците. Секоја дополнителна информација во овој момент…