Press "Enter" to skip to content

Претседателот на Перу го доби гласот за антикорупциските реформи

Конгресот на Перу даде зелено светло за антикорупциските реформи на претседателот Мартин Вискара со глас за доверба, ослободувајќи ги тензиите откако тој се закани дека ќе го распушти законодавното тело ако гласот не успее. Кога Вискара повторно ги претстави своите идеи за борба против корупцијата минатата недела, неговите иницијативи дојдоа со ултиматум. Уставот на Перу му овозможува на Претседателот да повика на нови избори во конгресот по два неуспешни гласови…