Press "Enter" to skip to content

Манекенката, мафијата и убијците на Јан Куцијак

Во втората половина на февруари 2018 година, Јан Куцијак, млад истражувачки новинар од Словачка, беше убиен од само еден куршум. Неговата вереница беше убиена покрај него. Кога телата на младиот пар беа откриени, словачките новинари останаа запрепастени.  Најпознатите словачки политичари, неодамна беа критикувани за нивниот отворено непријателски однос кон независните новинари, но ниеден новинар досега не бил убиен поради својата работа. Полицијата вели дека парот бил убиен од еден или…