Press "Enter" to skip to content

Спасовски: Криминалци со меѓународни јаки врски кои можат да наштетат на истрагите судот ги пушта без притвор

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски денеска на Националната конвенција „Следејќи го патот на парите-зајакнување на финансиските истраги“, го обвини Кривичниот суд дека криминалци од големи криминални групи со моќни бизниси и врски во и надвор од државата ги пушта да поминат без притвор. Како што вели министерот овие лица можат сериозно да го нарушат водењето на истрагите. „Имаме случаи кога интензивно ќе работиме на сузбивање на одредена криминална група.…