Press "Enter" to skip to content

Кривична пријава за директорот на МРТВ Марјан Цветковски

Финансиската полиција поднесе три кривични пријави до Скопското обвинителство и Обвинителството за организиран криминал, од кои првата е против директорот на МРТВ Марјан Цветковски за злоупотреба на службената должност и овластувања. Во текот на 2015 година, Цветковски подигнал кредит од банка во износ од 140 милиони денари (2,2 милиони евра), а како договор за залог го заложил целокупниот недвижен и движен имот кој е во сопственост на ЈП МРТВ, во…