Press "Enter" to skip to content

Заев: Утре ќе предложам Собранието да ја избере Нина Ангеловска за министер за финансии

22.8.2019 година Премиерот Зоран Заев и лидерот на СДСМ денеска по завршувањето на Централниот одбор на партијата најави дека утре до Собранието ќе достави предлог за избор на нови функционери. Тој најави дека Нина Ангеловска, сопствениката на „Групер“ ќе биде предложена за министер за финансии, а Кире Колемишевски за заменик министер за економија. Заменик министер за образование и наука ќе биде Елизабета Наумовска, а досегашниот заменик министерот за економија Кире…