Press "Enter" to skip to content

Дончев: Има пари за укинување на квотите за лекови

Директорот на Фондот за здравство, Ден Дончев во изјава на емисијата „Топ тема“ на телевизија „Телма“ истакна дека има пари за укинување на квотите за лекови. „Пари за укинување на квотите за лекови има и оваа мерка е добра е добра, среќна вест, од корист за сите граѓани. Бенефит ќе имаат сите осигуреници. Секој во секое време од која било аптека ќе може да си го подигне потребниот лек. Се…