Press "Enter" to skip to content

Советот на јавни обвинители ја започна постапката за разрешување на Јанева

29.8.2019 година Советот на јавни обвинители ќе започне постапка за разрешување на специјалната јавна обвинителка Катица Јанева. Претседателот на Советот Коле Штерјев, по денешната седница изјави дека оваа одлука била донесена едногласно. Советот должен е да подготви извештај за утврдената фактичка состојба и за основите за разрешување, кој ќе го достави до Собранието. По комисиското разгледување на извештајот и по претходна согласност на четирите партии со најголем број пратеници, Собранието…