Press "Enter" to skip to content

Државен секретар во МИОА, кадар на ДУИ приведен за примање поткуп

Јахи Јахиу, државен секретар од редовите на ДУИ во министарството за информатичко општество утрово е приведен поради сомнение за примање поткуп при избор на правно лице за спроведување на проект финансиран од ИПА фондовите. Обвинителството за Јахиу побарало тој да биде задржан во притвор. Покрај Јахиу осомничена во случајот е и Ј. Г. (52) од Скопје, поранешен раководител на одделение во Мнистерството за информатичко општество, која според Обвинителството моментално не…