Press "Enter" to skip to content

Клинтон: Американскиот претседател ја предаде нашата држава

„Американскиот претседател ја предаде нашата земја, ова не е политичка изјава, таа е сурова реалност и ние мора да дејствуваме. Тоа е јасна закана по вредностите што не прават силни и слободни“, напиша на „Твитер“ Хилари Клинтон, поранешната државна секретарка на САД, Таа вели дека го поддржува предлогот за импичмент на Трамп. Претставничкиот дом на САД вчера покрена формална истрага за тоа дали треба да се отповика претседателот Доналд Трамп…