Press "Enter" to skip to content

Куќен притвор за Стевчо Јакимовски

На поранешниот градоначалник на општина Карпош и лидер на партијата Граѓанска опција за Македонија – ГРОМ во вторникот навечер му беше доделен куќен притвор. Основниот суд 1 оваа одлука ја донел на барање на одбраната поради, како што соопшти неговиот адвокат, здравствени причини. Јавното обвинителство за Јакимовски побара притвор од 30 дена во истражниот затвор „Скопје“ во Шуто Оризари. Приватизациијата и продажбата на земјиштетот кај поранешниот ресторан „Имес“ во општината…