Press "Enter" to skip to content

Енвер Малиќи преку извршител наплати 2,2 милиони евра на име камати од државниот буџет

Енвер Малиќи не е обичен бизнисмен. Тој е и политичар. Член е на Советот на Град Скопје и заменик градоначалник. Поседува хотели, гради станови, продава алкохол и цигари. Мажот на годината и почесниот конзул на Мексико неодамна наплати 2,2 милиони евра камати од државата затоа што бил оштетен, па наместо три ќе можел да гради само еден хотел под Калето. Си ги врати парите од буџетот, а не и’ ги…