Press "Enter" to skip to content

Адеми ќе го толерира Мерко до утре

Струшкиот градоначалник, Рамиз Мерко има рок до утре да го достави инвентарот на дивоградби во градот, потенцираше денеска министерот Едмонд Адеми, кој е претседател на Националната комисија за УНЕСКО, на првата јавна расправа за Нацрт-планот за управување со природното и културно наследство во Охридскиот Регион. Втората и третата јавната расправа за Нацрт-планот, кои ги организраат Министерството за животна средина и просторно планирање (МЖСПП), Министерството за култура и Управата за заштита…