Press "Enter" to skip to content

Црна Гора осуди истражувачки новинар за шверц – Репортери без граници бара ослободување веднаш

Судот на Црна Гора во вторникот го осуди за виновен за шверц со дрога и злосторничко здружување истражувачкиот новинар Јово Мартиновиќ, кој истражуваше организирани криминални групи. Меѓународните организации за слобода на печатот ја прогласија пресудата за неправедна и побараа веднаш  да биде  ослободен. Јово Мартиновиќ беше осуден на 18 месеци затвор. Двете обвиненија против него биле поврзани со неговата работа како новинар, при што судот тврдел дека тој ја употребил…