Press "Enter" to skip to content

Повеќе од 200 милиони долари генерираат веб страниците креирани за дезинформации

Милиони долари од некои од најголемите светски компании завршуваат кај луѓе чии веб страни се креирани со цел да ја доведат во заблуда јавноста и да шират дезинформации. Над 20.000 веб-сајтови, кои претставуваат ризик за дезинформација генерираат околу 235 милиони американски долари годишно, покажува студијата објавена минатиот месец од Глобалниот индекс за дезинформации (ГДИ) од Лондон, пренесе „Дојче Веле“, објави ССНМ. Така на пример, на сајтови како „Твитичи“ и „Нулта…