Press "Enter" to skip to content

Во Охрид се апсат градежни работници, општината вели почната е борбата со урбаната мафија

Наместо сопственикот на дивоградбата, полицијата во Охрид ги приведе тројцата градежни работници кои во моментот мешале малтер за куќата. Во акцијата, како што соопшти СВР Охрид, уапсени се двајца работници од струшкото село Радолишта и еден градежник од Албанија. Тројцата се приведени вчера попладне по барање на Секторот за градежна инспекција во општината Охрид поради безправно градење. „Вчерашниот настан покажува дека Локалната самоуправа цврсто е определена брзо и ефикасно да…