Press "Enter" to skip to content

Горан Милевски: Секој градоначалник сака да стави свои луѓе и администрацијата се дуе како балон, тоа е невозможно да се издржи

  Министерот за локална самоуправа Горан Милевски вели дека на општините им е неопходно целосно реорганизирање. Тој рече дека ќе се залага на следните локални избори да има отворени листи за избор на советници и смета дека на тој начин нема да се трупаат административци и ќе се зајакне контролата врз  одговорните лица. „Градоначалниците да влезат со тимови, кои ќе  имаат мандат додека трае мандатот на градоначалникот. Вака секој градоначалник…