Press "Enter" to skip to content

Поднесено обвинение за организаторите на 27 април, за Груевски постапката е запрена

Обвинителството за организиран криминал и корупција до Кривичниот суд поднесе обвинение против поранешниот претседател на Собранието трајко Вељаноски, ексминистрите Миле Јанакиески и Спиро Ристовски и против поранешниот директор на УБК Владимир Атанасовски за Терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста како организатори на нападот на Собранието на 27 април 2017 година. За Никола Груевски и Никола Бошковски, кои во моментов се недостапни на органите на прогонот, постапката е запрена до…

Последните камења од „Тврдината“ паѓаат во дворот на Иванов

Во 2016 и 2017 година паралелни структури од подземјето и безбедносните служби градат тврдина за опстанок на ВМРО преку преземање на државата. Први се разнишаа темелите на тајната полиција, но твдрината е на готовс да падне и во дворецот на претседателот. Автори: Сашка Цветковска и Александра Денковска Гоцевска; редактура: Борис Георгиевски; графика: Елена Митревска; насловна фотографија: Роберт Атанасовски Сведоците во судскиот случај за настаните од 27 април неделава за прв пат…