Press "Enter" to skip to content

Рударскиот магнат Бени Штајнмец и поранешен акционер во Фени е осуден на пет години затвор за давање мито

Бени Штајнмец, сопственик на групацијата „БСГ Рисорсес“ која беше малцински акционер во „Кунико рисорсес“ компанија која повеќе од 10 години управуваше со „Фени индустрис“ во петокот беше осуден на пет години затвор. Откако беше очигледно дека Кунико нема да го задржи „Фени“, БСГР почна да поднесува тужби во кои го обвинуваше раководството дека переле пари и вршеле измами преку „Фени индустрис“. Израелскиот рударски магнат Бени Штајнмец, сопственик на групацијата „БСГ…