Press "Enter" to skip to content

Богдановски: Зимава ќе има високи казни за загадувачите на воздухот

Првиот човек на Инспекторат на Град Скопје, Мирослав Богдановски, најчесто е во фокусот на јавноста кога воздухот е презагаден и кога се бара акција против оние кои палат огнови на отворени површини и загадуваат. Во интервју за „Мета“, најавува за нивната потреба од помош од страна на МВР, особено затоа што инспекторите имаат слаби ингеренции и не можат да легитимираат. Но за претстојното зимо, очекува санкции за загадувачите. „Досега имавме…