Press "Enter" to skip to content

Груевски и Орбан: Што ги (об)врзува старите пријатели

Никола Груевски за македонските власти е бегалец, за унгарските, пак, азилант. Последните снимки кои што ги објави унгарскиот портал „444“ фрлија ново светло врз озогласениот македонски политичар кој во последно време ќе почне да делува патетично и обезмоќено со своите чести и долги пишувања на социјалните мрежи. Новинари на порталот „444“ минатата недела сосема случајно го забележуваат Груевски во зградата во којашто е и седиштето на нивната редакција, откако унгарските…

Груевски на фејсбук најави оставка од пратеничката функција

Поранешниот премиер Никола Груевски кој моментално се наоѓа во егзил во Унгарија на својот фејсбук профил денеска најави дека ќе се повлече од пратеничката функција. Тој вели дека за оваа одлука во наредните денови и формално правно ќе го извести Собранието. „Опсесијата со мене ја натера власта набрзина и хистерично да менува закони, деловник за работа на парламентот и вообичаената пракса на работа во парламентот само за да ги задоволат…