Press "Enter" to skip to content

Артан Груби бара фер политичка игра за сите партии

Повеќе од 6.000 амандмани се поднесени на двата предлог закони за имени и дополнување на Изборниот законик, поднесени од помалите политички партии, кои добија поддршка од владејачката СДСМ. Првиот предлог-закон предвидува измена на изборниот модел од шест во една изборна единица со 120 избрани пратеници, а вториот предлог-закон се однесува на локалните избори и воведување отворени листи за избор на советници. 5000 амандмани се поднесени од ДУИ, а 600 амандмани…