Press "Enter" to skip to content

Како лобито на ВМРО ја втурна САД во крстоносна војна против Сорос

Ова е заедничко истражување на НОВАТВ и Мрежата за известување за организиран криминал и корупција (OCCRP), со поддршка на Buzfeed.  Пишуваат: Сашка Цветковска и Аубри Белфорд Се до минатата година споменувањето на Македонја низ просториите на моќта во Вашингтон веројатно ќе предизвикаше индиферентност. Но, работите се променија во последните месеци откако американската десница одеднаш стана живо заинтересирана за битките кои се водат во малата балканска земја. На една страна е македонската,…