Press "Enter" to skip to content

Ангеловска: „Дуинг бизнис“ потврди дека сме лидери за основање и водење бизнис

Северна Македонија е најдобро рангирана во регионот и пред многу земји од Европската унија и затоа не може да се зборува за пад, изјави денеска министерката за финансии Нина Ангеловска, одговорајќи на новинарско прашање за позиционирањето на земјава на 17-то место во најновиот извештај „Дуинг бизнис“, што е седум места подолу од претходната година. – Не станува збор за пад. Зависи како се гледа и толкува. Добро е кога се…