Press "Enter" to skip to content

Како борбата против корупција од Навални направи државен непријател на Русија

Подготви: Дајана Лазаревска 20 август 2020 година за време на летот од сибирскиот град Томск до Москва лидерот на руската опозиција Алексеј Навални почнува да се чувствува лошо. Во авионот се слушаат врисоци предизвикани од болка, по што интервенира болнички тим. Авионот слетува во градот Омск каде Навални е пренесен во тамошната болница. „Неговата состојба е сериозна“, изјави лекар од болницата и додаде дека се наоѓа во кома и е…