Press "Enter" to skip to content

Каде бил Чавков на 27 април: Во фирма или во ВМРО-ДПМНЕ

Каде бил Митко Чавков од 18 до 20 часот на 27 април минатата година  додека насилници тепаа пратеници во Собранието? Ова е клучното прашање за командната одговорност за насилните протести, односно од каде давал наредби тогашниот директор на Бирото за јавна безбедност. Од приватни канцеларии во зградата на „Технометал Вардар“ или од седиштето на ВМРО-ДПМНЕ. Во секој случај не бил во командниот штаб на МВР. Сведоци на одбраната во судскиот…

Последните камења од „Тврдината“ паѓаат во дворот на Иванов

Во 2016 и 2017 година паралелни структури од подземјето и безбедносните служби градат тврдина за опстанок на ВМРО преку преземање на државата. Први се разнишаа темелите на тајната полиција, но твдрината е на готовс да падне и во дворецот на претседателот. Автори: Сашка Цветковска и Александра Денковска Гоцевска; редактура: Борис Георгиевски; графика: Елена Митревска; насловна фотографија: Роберт Атанасовски Сведоците во судскиот случај за настаните од 27 април неделава за прв пат…