Press "Enter" to skip to content

Груевски „куртули“ за „Траекторија“, ќе се гонат останатите обвинети

Поранешниот премиер и сегашен азилант во Унгарија, Никола Груевски нема да одговара за кривичното дело Примање награда за противзаконито влијание во предметот „Траекторија“ за изградбата на кинеските автопати поради застареност на делото. За делото за кое според закон пропишана е максимална затворска казна од три години затвор, поминати се шест години. Оваа одлука ја донесе денеска Кривичниот суд на барање на одбраната, а државата ќе треба да му ги надомести…