Press "Enter" to skip to content

Урбанистички дистопии од Ѓорче Петров: Пола куќа, пола зграда

Едната половина од објектот ќе остане куќа, на другата половина ќе се гради зграда од пет ката. Вака според деталниот урбанистички план на општината Ѓорче Петров е предвидена градба во скопската населба Хром. За општината се’ е согласно законот, ДУП-от бил изгласан од Советот на општината. За инвеститорите ова е само уште едно парче земја за профит. Архитектите алармираат дека уривањето на заеднички носечки ѕид е недозволив проект. Станарите на…