Press "Enter" to skip to content

Да го разбудиме парламентот: Приклучи се кон борбата за правда

Се прашуваш како може да се приклучиш во борбата за правда? За корупцијата во судството и обвинителството мора да зборуваат оние кои што се за тоа избрани од народот. Приклучи се во борбата за правда и пиши им на пратениците кои бираат клучни луѓе во правосудните институции. Еве зошто и како. Зошто? Случајот „Убиство во Тетово“ е еден од низата скандали за правосудниот систем кој наместо правда за граѓаните, испорачува…

Анѓушев повторно ја нападна ИРЛ за да го оцрни и саботира тековното истражување за модуларната болница во Тетово

Притисоците доаѓаат од бизнис и судски центри на моќ и често преку платена медиумска мрежа се шират лагите и нападите на холдингот „Фероинвест“ и поранешниот вицепремиер за економија Кочо Анѓушев врз ИРЛ. Паралелно со активностите на лицата од интерес во ова истражување, во саботирањето учествуваат и  македонски и странски институции кои што одбиваат да споделат јавни документи и информации, за што ИРЛ беше приморана да води дузина жалбени постапки пред…