Press "Enter" to skip to content

ЗНМ, ССНМ и СЕММ: Срамна одлука на Апелациониот суд Скопје на штета на истражувачкото новинарство

Советот на Апелациониот суд Скопје составен од судиите Гордана Ѓорчева, претседател на советот, Суад Алиу и Влатко Самарџиски, членови на советот, донесе срамна одлука на штета на слободното новинарство против колегите од Истражувачката репортерска лабораторија (ИРЛ), ваква е реакцијата на Здружението на новинари на Македонија (ЗНМ) и Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници на Македонија (ССНМ) по одлуката на повисокиот суд да го врати предметот против ИРЛ и одговорниот…