Press "Enter" to skip to content

Дескоска: Ветингот во правосудството ќе се спроведе по изборите

„Мора да бидеме свесни дека за да се почне процес на ветинг во правосудството потребно е двотретинско мнозинство, а тоа, како и дебатата за ова прашање не може да се заврши пред изборите“, изјави денеска министерката за правда Рената Дескоска Таа смета дека ниту еден процес не треба да биде избрзан и треба да биде процес договорен со консензус од двотретинск.о мнозинство. Во однос на моделот и кој ќе го…