Press "Enter" to skip to content

Хејли: Русија никогаш нема да може да биде пријател на САД

Поранешната амбасадорка на САД во ОН, Ники Хејли, порача дека САД „никогаш ќе немаат доверба во Русија“ нарекуваќи го официјален Кремљ „агент на хаосот“. „Русија никогаш нема да биде наш пријател. Никогаш не може да веруваме без оглед на околностите, изјави таа на бизнис форум во Лонг Ајленд, Њујорк. Хејли, која замина од амбасадорското место во ОН во декември лани, е убедена дека Москва се вмеша во американските избори во…