Press "Enter" to skip to content

Груевски на фејсбук најави оставка од пратеничката функција

Поранешниот премиер Никола Груевски кој моментално се наоѓа во егзил во Унгарија на својот фејсбук профил денеска најави дека ќе се повлече од пратеничката функција. Тој вели дека за оваа одлука во наредните денови и формално правно ќе го извести Собранието. „Опсесијата со мене ја натера власта набрзина и хистерично да менува закони, деловник за работа на парламентот и вообичаената пракса на работа во парламентот само за да ги задоволат…