Press "Enter" to skip to content

Да го разбудиме парламентот: Приклучи се кон борбата за правда

Се прашуваш како може да се приклучиш во борбата за правда? За корупцијата во судството и обвинителството мора да зборуваат оние кои што се за тоа избрани од народот. Приклучи се во борбата за правда и пиши им на пратениците кои бираат клучни луѓе во правосудните институции. Еве зошто и како. Зошто? Случајот „Убиство во Тетово“ е еден од низата скандали за правосудниот систем кој наместо правда за граѓаните, испорачува…

Вештачењето за сообраќајката му „помогна“ на обвинителот да му даде блага казна на Зоран Милески Кичеец

За обвинителството оваа казна е вообичаена, бидејќи „таква била судската пракса во Гостивар”. Кичеец веќе работи на тоа да излезе порано од затвор и за процесот „Рекет”. Побарал условен отпуст, со образложение дека издржал повеќе од две третини од казната. За два дена ќе чека нова одлука од Кривичен суд каде што го упатил барањето за условен отпуст. Известува: Христина Беловска Се соочуваше со затвор од една до пет години,…