Папата Франциск: Корупцијата е илузија на брзи и лесни добивки – рак кој го уништува општеството

Папата Франциск, роден во 1936 како Хорхе Марио Бергоголио е најпрогресивниот папа досега. Тој е страствен навивач на фудбалскиот клуб Сен Лоренцо од Аргентина и фан на Танго, вели дека порано многу сакал да танцува. Како млад имал девојка. „Таа беше една од групата пријатели со кои одевме на игранки. Но, потоа ја открив религијата“. Во јавните говори, папата Франциск често зборува за социјалната правда, улогата на жените во општеството … Продолжи со читање Папата Франциск: Корупцијата е илузија на брзи и лесни добивки – рак кој го уништува општеството