Press "Enter" to skip to content

Нема да има ни притвор во истрагите за корумпираните функционери

Со новите измени во  Кривичниот закон за злоупотреба на службена положба и овластување и злосторничко здружување, скратени се толку основи за оваа мерка, што ќе е речиси невозможно да се изрече притвор.  Известува: Лила Караташева; Илустрација: Лука Блажев Оние кои ќе го осиромашат државниот буџет за лична корист додека извршуваат функција нема да одат во притвор освен ако не постои сомневање дека ќе избегаат. Последните политички измени на Кривичниот законик…