Press "Enter" to skip to content

Ленче Ристоска: За СЈО ќе зборуваме во друга прилика, денес го славиме денот на независноста

Специјалната јавна обвинителка Ленче Ристоска на денешната прослава во Градскиот парк по повод Денот на независноста не сакаше да коментира за случувањата поврзани со СЈО и порача дека тие ќе бидат адресирани во друга прилика. „Сите работи поврзани со СЈО и со тековните случувања ќе ги адресираме во друга прилика. Денес го славиме Денот на независноста, да се фокусираме на денешниот празник“, изјави Ристоска. Обвинителките на СЈО, Ленче Ристоска и…

Фетаи: Евентуалната одговорност на Јанева, не смее да ја зацрни целата институција СЈО

Обвинителката на СЈО, Фатме Фетаи пред денешното рочиште за случајот „Монструм“, за медиумите изјави дека не може евентуалната одговорност на еден обвинител за ја зацрни целата работа на Специјалното јавно обвинителство и со тоа да се заборави на криминалот. „Евентуалната индивидуална кривична одговорност на еден од обвинителите во СЈО не смее да биде изговор и оправдување за да се заборави целокупниот криминал кој се направи изминативе години и ние да…