Press "Enter" to skip to content

Премиерот Заев најави борба со „сваровски“ судството

Премиерот Зоран Заев во денешното обраќање до граѓаните преку социјалните мрежи најави борба со „ последни упоришта на заробената правда“. Тој рече дека правосудството мора да се прочисти од нечесни судии и обвинители, за да можат чесните и професионалните, непречено да ја обезбедат правдата која ја чекаат граѓаните. ,,Изминативе две и пол години се покажа дека судството остана последната тврдина на „заробената држава“, под контрола на одреден број судии и…